MATERIAALIT

Huhtamon julkisten veistosten materiaali on tavallisesti haponkestävä teräs levyinä, putkina ja palloina. Terästä on taivutettu ja kantattu. Levyä on leikattu ja rei'itetty sekä plasman että laserin avulla ja osista on hitsattu veistoksia. Pintaa on hiottu sekä peilikirkkaaksi että käsitelty mattapintaiseksi lasikuulapuhaltamalla ja harjaamalla. Veistoksia on väritetty polttomaalaamalla. Tehdasvalmisteisen teräslevyn ja laserleikkauksen käyttöä Huhtamo on perustellut halulla saada veistoksiinsa sellaista täsmällistä pintaa, jota valutekniikalla ei ole mahdollista toteuttaa.


Huhtamo keskustelemassa insinööri Pekka Lundgrenin ja laserin käyttäjä Lasse Lampisen kanssa

 
Kylmä peilaava teräspinta sulauttaa teoksen ympäristöön ja muuttaa samalla sen luonnetta pehmeämmäksi ja tutunoloiseksi.


Laserleikkuri

Teoksen synnyttämät varjot ja heijastumat ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Veistos elää tilassa katsojan liikkeen ja vaihtuvien valaistusolosuhteiden mukana. Teräs on paitsi esteettinen, myös kestävä ja turvallinen julkisen veistoksen rakennusmateriaali. Jaloterästeosten rinnalla Huhtamo on toteuttanut perinteisiä, pronssiin valettuja veistoksia sekä värikkäiksi maalattuja, rautalevyistä leikattuja ja hitsattuja teoksia.