JULKISEN TEOKSEN VAIHEITA

- teosesimerkkinä mobile "Kansanlaulu" 2002, polttomaalattu teräs, 100cm x 300cm x 60cm / 104cm x 30cm / 120cm x 380cm x 250cm, Oulun kaupunginsairaala, Oulu

Keväällä 2002 Huhtamo työskenteli kookkaan kolmiosaisen "Kansanlaulu" -nimisen mobilen parissa. Teoksen sijoituskohteena oli Oulun kaupunginsairaalan talvipuutarha. Teoksen hankinnasta päätti erillinen työryhmä, johon kuuluivat Oulun taidemuseon edustajat, kaupunginarkkitehti, kohteen arkkitehti ja käyttäjien edustaja. Tilaus tehtiin Huhtamon laatiman pienoismallin sekä kustannus- ja materiaaliarvion pohjalta.

Teos koostuu kolmesta erillisestä osasta. Ylimpänä on yksittäinen vaaleansininen osa, ja tilan toisessa päässä on väreiltään sitruunankeltainen ja oranssi muotopari. Teoksen yleisilme on läpikuultava. Veistososat pyörivät hitaasti moottorin avulla akselinsa ympäri. Pyörimisliike yhdistää vierekkäiset muodot toisiinsa ja saa aikaan jatkuvasti uusia kuvioita. Osat on valaistu alhaaltapäin, ja kattorakenteisiin heijastuvat varjot ovat osa teosta.

l 1 l 2 l