sand bottom

 

public works
by subject
KARI Huhtamo
 
tiedote


M O B I L E

Kuvanveistäjä Kari Huhtamon taideteos arkkitehti Mauri Tommolan suunnittelemaan WM-data Novo Oyj:n toimitaloon.

Kun minua pyydettiin suunnittelemaan luonnos silloisen Novo Groupin tulevan pääkonttorin aulaan talon rakentaminen oli vasta alussa. Tarvittiin pienoismalli jotta pystyisi käsittämään minkälainen tilasta tulisi.
Pienoismalli rakennettiin mittakaavassa 1:20. Pituutta sille tuli noin pari metriä ja leveyttä noin puoli metriä ja korkeutta noin puolitoista metriä. Suurikokoinen malli näytti, että kyseessä oli kapea ja korkea ylhäältä päivänvaloa saava valtaisa aulatila. Tuntui selvälle, että taideteoksen paikka tulisi olemaan korkealla ilmatilan yläosassa.
Näin syntyi ajatus riippuvasta mobilesta. Luonnostelin mielestäni sopivan muotoaiheen ja lähdin kehittämään sitä tähän tarkoitukseen ja tilaan sopivaksi.
Yhteistä viime aikaisille teoksilleni on ollut teräslevystä leikkaamalla aikaansaatu muoto sekä se, että valo ja varjo jatkavat muotoa. Tässä tapauksessa tavoitteena olisi teos jonka ilmeessä olisi positiivista eloisuutta ja sen rauhallisesti pyörivä liike toisi mieleen tanssin. Teoksen pitäisi myös olla katsottavissa kaikilta suunnilta, sillä ei saisi olla ”etupuolta ja takapuolta”.
Mobilen muoto on kuin yhdestä levystä leikattu ja auki taivutettu. Teos riippuu katosta ohuen vaijerin varassa. Keveyden ja yksinkertaisuuden vaikutelma on harhaan johtava sillä teoksen paino on 1000 kiloa. Teoksen koko on 295 cm x 480 cm. Sen rakenne on hitsattu yhteen 6 mm, 8 mm ja 12 mm teräslevyistä. Valmistusvaiheiden onnistuminen on vaatinut korkeatasoista teräsverstasta ja huippuluokan ammattimiesten osaavaa työpanosta.
Valmiin teoksen selkeys ja kirkkaus edustavat pohjoista elinympäristöämme ja pyrkimystämme viedä sen kehitystä aina kohti parempaa. Taiteilijana ajattelen, että teokseni voisi olla symboli tiedon valtateiden risteyskohdalle jossa tulevaisuutemme löytää suuntansa.

Helsingissä 18.8.2004
Kuvanveistäjä Kari Huhtamo

puh. 0400 464255

tiedote
back to your previous page

Kari Huhtamo HOME

for next click the pictures

787 pages
Suomi
search
contact
NEWS
WORKS
sculptures
public sculpture
proposals
reliefs
kinetic sculptures
jewelry
virtual works
animations
video
portraits
lithography
design
exhibitions
CITIES
Espoo
Forssa
Helsinki
Järvenpää
Jyväskylä
Kerava
Kuopio
Lahti
Mikkeli
Oulu
Porvoo
Rovaniemi
Tampere
Tornio
Tyrväntö
Vaasa
CV/résumé
publications
teräksen läpi
virtual catalogue
Kari Huhtamo Arts Foundation
e-mail
PRESS
Huhtamo
Tretyakov
Kari Huhtmon Taidesäätiö
Kari Huhtamo Art Foundation

 


home    |    search    |    public works    |    exhibitions    |    cv    |    news    |    contact    |    e-mail    |    links
 
© 2000 Kari Huhtamo
puh. +358-(0)400-464255
website developed by Lucien den Arend
in cooperation with DutchDeltaDesign
Seppäläntie 860   51200 Kangasniemi   Finland
tel +358 (0)44 264 1212.