sand bottom

press releases


Julkaisuvapaa 18.4.2007 klo 11.00

Tretyakov - studio, Kari Huhtamo

Kari Huhtamo Tretjakoviin

Kuvanveistäjä Kari Huhtamo on kutsuttu pitämään laaja näyttely Tretjakovin Galleriaan Moskovaan. Tretjakovin Galleria kuuluu maailman tunnetuimpien taidemuseoiden joukkoon. Siellä vierailee vuosittain yli kuusi miljoonaa kävijää.
Huhtamon näyttely on Tretjakovin Gallerian uudella puolella, jossa on laajat tilat vaihtuville näyttelyille. Näyttely toteutuu syksyllä 2009. Se on auki kolme kuukautta, syyskuusta joulukuuhun.
Näyttelyyn tulee Huhtamon teoksia vuodesta 1980 alkaen. Uusimmat veistokset valmistuvat vuonna 2009. Veistoksia tulee olemaan 45, osa suurikokoisia, useiden metrien korkuisia.
Veistosten lisäksi näyttelyssä on grafiikkaa, kankaita ja montaaseja.

Ensimmäinen suomalainen nykytaiteilija
– Suomalainen nykytaide on jatkuvasti mielenkiintomme kohde. On tullut aika asettaa ensimmäistä kertaa Galleriassamme esille suomalainen nykytaiteilija. Huhtamon laaja tuotanto ja omintakeinen taiteilijalaatu vakuuttavat merkittävyydestään, sanoo Tretjakovin Gallerian pääjohtaja Lidia Iovleva.
Tretjakovin Galleria vietti viime vuonna 150-vuotisjuhliaan. Galleriassa on yli 130 000 taideteosta 1100-luvun ikoneista 1900-luvun taiteeseen. Gallerian uudella puolella on vuosittain useita ulkomaisia näyttelyitä vanhasta taiteesta nykytaiteeseen. Siellä on myös pysyviä kokoelmia, mm. Marc Chagallin, Vasili Kandinskin ja Kasimir Malevitsin töitä.

Teräksen keveys
Kuvanveistäjä Kari Huhtamo (64) on syntynyt Rovaniemellä ja asuu Helsingissä. Hänen julkisia veistoksiaan on useissa kaupungeissa sekä teoksia kaikissa merkittävissä taidemuseoissa ja julkisissa kokoelmissa Suomessa.
Huhtamon veistosten materiaali on pääasiassa kirkkaaksi kiillotettu teräs. Veistosten kiinnostavuus ja omintakeisuus syntyy tavasta yhdistää selkeä muotokieli ja muodon estetiikka. Huhtamon läheinen kosketus luontoon ja pohjoisen valon merkitys on aistittavissa hänen töissään. Hän pyrkii toteuttamaan veistoksen teräksestä ja säilyttämään samalla illuusion keveydestä ja henkisyydestä.
Huhtamo on Lapin yliopiston kunniatohtori ja Suomen Kuvanveistäjäliiton kunniajäsen.
Lisätietoja:
Tuula Isoniemi Kari Huhtamo
puh. 0500-841937 puh. 0400-464255
tuula.isoniemi@welho.com kari@Huhtamo.com
valokuvia: www.Huhtamo.com/press

press releases - Kari Huhtamo

Kari Huhtamo HOME

for next click the pictures

787 pages
Suomi
search
contact
NEWS
WORKS
sculptures
public sculpture
proposals
reliefs
kinetic sculptures
jewelry
virtual works
animations
video
portraits
lithography
design
exhibitions
CITIES
Espoo
Forssa
Helsinki
Järvenpää
Jyväskylä
Kerava
Kuopio
Lahti
Mikkeli
Oulu
Porvoo
Rovaniemi
Tampere
Tornio
Tyrväntö
Vaasa
CV/résumé
publications
teräksen läpi
virtual catalogue
Kari Huhtamo Arts Foundation
e-mail
PRESS
Huhtamo
Tretyakov
Kari Huhtmon Taidesäätiö
Kari Huhtamo Art Foundation

 


home    |    search    |    public works    |    exhibitions    |    cv    |    news    |    contact    |    e-mail    |    links
 
© 2000 Kari Huhtamo
puh. +358-(0)400-464255
website developed by Lucien den Arend
in cooperation with DutchDeltaDesign
Seppäläntie 860   51200 Kangasniemi   Finland
tel +358 (0)44 264 1212.